G-DAKK in Band of Brothers Steven Spielberg

Onze DC3/C47 heeft meegedaan in de serie van Steven Spielberg Band of Brothers.

G-DAKK band of brothersBand of Brothers is een tiendelige televisieserie uit 2001 over de Tweede Wereldoorlog. Het is een co-productie
van Steven Spielberg en Tom Hanks, waarin de rol van de Easy Company van het 506th Parachute Infantry Regiment, US 101st Airborne Division, in de oorlog wordt getoond. De serie begint met de training in Amerika voorafgaand aan de landing in Normandië en eindigt in het “Adelaarsnest” van Adolf Hitler, aan het einde van de oorlog. ‘Band of Brothers’ is gebaseerd op het gelijknamige boek vanStephen Ambrose.

The Pacific, een 10-delige oorlogsserie van de makers van Band of Brothers (Steven Spielberg, Tom Hanks en Gary Goetzman) is een aantal jaar later gemaakt. Deze serie belicht de strijd tussen de Verenigde Staten en Japan in de Grote Oceaan en Azië en is op 14 maart 2010 in première gegaan in de VS.

french navy 36Klik op de link om het opstijgen van ons vliegtuig te zien in de film. Het is de tweede in de rij, opvallend is het koepeltje dat iets verder naar achteren is geplaatst, ooit door de Franse Marine. De filmopnames geven een mooi waarheidsgetrouw beeld van de D-DAY operatie inmiddels al weer ruim 70 jaar geleden.